Servicii

Serviciile oferite de SC Petroart srl sunt atat obtinerea de produse finite: piatra taiata, piatra cioplita, cat si punerea in manopera a acestora.

PAVAJELE le executam de obicei cu lespezi de granit, andezit, ele fiind roci foarte dure care ofera durata de intrebuintare cu mult peste orice alt element de pavaj. Lespezile cu grosimi pana la 8 cm se cioplesc pentru a obtine margini prelucrate si se incastreaza in stratul suport de beton armat apoi se paveaza zona obtinuta intre margini, dupa care se rostuiesc la nivelul pietrelor. Rostuirea se face de obicei cu nisip si ciment, dar se pot face si cu alte chituri.
In etapa de pregatire a terenului (indepartarea stratului vegetal si asezare strat suport pentru beton), se capteaza apele de canalizare pluviale si se stabilesc pentile si locul rigolelor pentru scurgere, tanand cont atat de factori determinanti cat si estetici.
Un astfel de pavaj permite trafic de tonaj ridicat, fiind extrem de rezistent.

PLACARILE cu piatra naturala se executa cu placi de diverse dimensiuni taiate si cioplite, pe structuri de pereti, ziduri construite. Placile obtinute au forme dreptunghiulare sau diferite cu o diagonala de minim 15 cm.
Placarile se fac cu rosturi sau fara rosturi, cu adeziv dedicat placarilor cu piatra naturala.

ZIDURILE se realizeaza pentru imprejmuiri, garduri, taluzuri, cismele, minilacuri, piscine seminee, griluri etc.
Gardurile pot fi in forme diferite, cu sau fara stapli, adaptate la stilul de casa si la factorii determinanti. Pietrele sunt prelucrate din brut de obicei prin cioplire manuala pentru a da forma elementelor din zidarie; astfel se cioplesc colturi la unghiuri drepte pentru stalpi sau margini de zid. Formele cioplite pot fi tip caramida cu lungimi libere sau forme oarecare. Tipul de roci folosite sunt andezite, gresii, calcare.. Zidurile se acopera cu placi taiate de aceeasi esenta sau apropiate. Avantajele zidurilor din piatra si ale taluzurilor sunt : forma estetica finita, nu necesita cheltuieli intretinere si au rezistenta foarte mare in timp.

AMENAJARI
PETROART srl ofera prin colaborare (proiectare) planuri si proiecte pentru amenajari exterioare si interioare. Construim urmatoarele amenajari exterioare: ziduri, pavaje, spatii verzi, fantani arteziene, stancarii si alte motive decorative. Linia urmarita este minimalista simpla si cu elemente de sine statatoare.
*Lucrari amenajare vai – prin taluzare cu piatra naturala zidit/placat;
*Lucrari de amenajare vai prin tubare, camine de decantare/curatare;
*Lucrari taluzare – diferente de nivel;
*Lucrari de decorare a zidurilor (garduri) prin tencuire forma de piatra, forme de caramida. Culorile sunt crem, turcoise si caramiziu. Avantajele acestor tencuieli: forma estetica foarte apropiata de piatra naturala (sunt granulatii din elemente de piatra naturala) si cost extrem de mic.

ALTE SERVICII: – vanzare piatra cioplita, taiata si cuptoare de gradina.
*piatra taiata la dimensiuni pentru placari
*piatra cioplita pentru zidarii
*gratare (grilluri, barbeque) pentru gradina si alte elemente pentru exterior/exterioare.

– intretinere piatra naturala, curatare, rostuire si impermeabilizare.